Schrijfknijper

€ 2.50 zonder standaard

€ 4.50 zonder standaard met verzendkosten

 

€ 3.75 Inclusief standaard

€ 10.00 Met verzendkosten

 

 

Lengte; 22 cm

Hergebruik is niet per defenitie een afvalprodukt nieuw leven inblazen. Ook een onverwachte combinatie van een timmermanspotlood en een wasknijper kan een nieuw produkt opleveren. Of het een functionele aanvulling van het timmermanspotlood betreft, dat durf ik niet te zeggen.  

De schrijfknijper is een broertje van de Pinch, het knijpertakje.  Hetzelfde principe (snij een halve knijper aan een stukje hout)is toegepast op een standaard timmermanspotlood van Bruijnzeel.

De Pinch nog grotendeels met de hand gesneden door paperbag fabrikant JaJo ,Voor de schrijfknijper werken we samen met de sociale houtwerkplaats van Promen in Capelle a/d Ijssel.

Daar heeft onze houtspecialist Gerrit de beschikking over een groot aantal mallen voor elke bewerking van het potlood tot schrijfknijper.  

Bij Promen worden ook kozijnen gemaakt en grote series produkten die te koop zijn in bouwmarkten. Naast de kozijnhout afkortzaag zag ik een grote bak met afgekorte stukjes hout. Een volle bak met blokjes waarschijnlijk klaar voor gebruik in openhaard zo liet ik me vertellen."neem er maar een paar mee als je wilt" bood de chef me aan. Tuurlijk, dankjewel, daar kan ik wel wat mee.

Het resultaat ; een houten standaard voor de knijper.  en zo doen we toch nog een beetje aan kringloop bij de schrijfknijper.

 

Goed nieuws; Geen verzendkosten meer voor bestellingen boven de € 30.-

 
Schrijfknijper Schrijfknijper