Aardmannetje

€ 12.50 per stuk, inc. verzendkosten.


De herontdekking dat je klei in een houtkachel of vuurkorf kan bakken tot steen was in 1993 het begin van de aardman. Gewoon met klei uit mijn Rotterdamse achtertuin en brandhout gevonden in containers worden deze aardmannetjes samengesteld. De witte baard is beschilderd met klei uit spanje en uit italie komt de kleur van het rode hoofddeksel. Voorzien van een datumstempel en persoonlijk rugnummer trekken zij de wereld in. 

De aardman staat voor de elementen, aarde , water en vuur. Het water heeft de stenen van de berg in de loop der euwen weggeslepen en als klei neergelegd aan de monding van de rivier. Het vuur heeft de klei tot steen gebakken. en zonder lucht geen vuur. De grondgedachte is je aardmannetje ergens op de wereld achter te laten. Met een afscheidsfoto als laatste tastbare herinnering. Uit ervaring weet ik dat mens en aardman tijdens de reis aan elkaar gehecht raken. Het afscheid valt zwaar en de aardman gaat na de foto's weer terug in de rugzak, mee naar huis.

Lang heeft de aardman geloofd dat moederaarde zijn relatie was.Dat was ook de overtuiging van de indianen en die konden het weten.  Tot het moment dat hij toch iets begon te missen. Hij keek eens   beter om zich heen ,draaide zich om en zonder te zoeken keek hij in de ogen van zijn aardvrouwtje...  

"Waar,...waar was je al die tijd..."stotterde hij.

Gewoon, ik stond achter je. Maar je zag me niet. 

Maak ook kennis met dit stelletje. 

Winteraanbieding met het verhaal van de aardman en aardvrouw.

€ 19.50.- Happy Couple inc verzendkosten

De koppeltjes worden verstuurd in een postpakketje waarin een kado-doosje , twee beschrijvingen van de man en de vrouw . Zelf even het kado-doosje uitvouwen man en vrouw samen met de bijsluiters erin en klaar en zo kan het koppeltje de wereld in.

 

Bekijk hier de foto's van de aardman op reis. http://www.flickr.com/photos/91522199@N00/map


Aardmannetjes worden gebakken in een open vuur. Tussen de brandende kolen gloeien ze vrolijk mee en krijgt elke figuurtje zijn unieke kleur.

 

Aarde uit alle windstreken, Frankrijk, Ijsland, Zanzibar,England, Duitsland, Nederland ,groningen,veere wordt vermengd met het hoofdbestandeel, klei uit mijn achtertuin.

 

 

Alle bestanddelen worden tot een oersoep gemeng in een kuip en kleine stukjes schelp worden eruit gezeefd . De schelpjes waren verantwoordelijk voor verkalking bij de aardmannen tot nummer 3000. Verkalking kan leiden tot armbreuk, beenletsel of algehele verkruimeling. Bent u in het bezit van een slachtoffer, meld het bij aub onze afdeling slachtofferhulp. .

 

 

 

De aardpap wordt te ruste gelegd en na twee weken uitlekken is de brei klei geworden die stevig genoeg is voor de volgende stap.
 

 

 

Tussen twee gipsmallen wordt de klei tot een aardmannetje geperst

 

 

Elke kabouter krijgt een geboortedatum stempel en een serienummer...

 

De kraamkamer met vader jos. De hier krijgen de kabouters een witte baard opgeschilderd met witbakkende klei uit spanje. De puntmuts is uitgevoerd met klei uit toscane. Rond nummer 3000 vond ik het na 15 jaar wel eens tijd om ook gebruik te maken van een helpende hand bij de produktie. Maria, Lia en Nanda , (als er maar een A in zit), hebben de aardmannetjes ook meegevormd

 

 

Met rode aarde uit toscane is een mooi puntmutsje geschilderd en de witte baard is van klei uit het land van sinterklaas. Duidelijk te zien is de persoonlijk identificatie stempel en geboortedatum. .

 


Klaar voor de bakkerij nadat ze nachtje op de verwarming, of een dagje in de zon hebben gedroogd. Een goede kabouterbakker weet dat vochtige mannen anders in het vuur met een knal in uitelkaar spatten. Het mag allemaal niet te snel gaan van de jongens.

 

 

De fik erin.

Drie kwartier stoken levert een dikke laag gloeiende houtskool op waarin de aardmannen mee gaan gloeien. Dat is moment waarop de verandering van klei in steengoed plaats vindt en de kleikabouter watervast is geworden. da's mooi , keihard en geen watervrees meer, dan ben pas een echte maner is geen ontkomen aan. Wie hard wil worden moet er aan geloven
 

 

er vallen veel slachtoffers. 


 

 

Stam der Aardmannen
De storm van 18 januari 2007 velde een trotse populier in de tuin
achter ons huis. Een paar dagen later is een stammetje reeds in bezit genomen als standplaats-aardman.

 

 

...tot ziens bij u thuis...!

Een aardman per post wordt verpakt in een luxe doosje wat ik op marktplaats kocht . Het is uit de boedel van de laatste ambachtelijke kunstolieverf in Gouda en er werden tubetjes verf in verstuurd.

Er is plaats voor meerdere aardmannetjes in een verzendverpakking. Ze nemen wel allemaal hun eigen kartonnenvouwdoosje mee met bijsluiter. Zo kunnen ze toch per stuk kado worden gegeven.

Een bijsluiter doet in geuren en kleuren het verhaal over de Making of the rotterdamse Aardman en geeft een beeld van het verspreidinggebied van de Aardmannetjes.

http://www.flickr.com/photos/91522199@N00/map/

De papiersnippers die zo'n comfortabel nestje vormen rond de aardman zijn in repen gesneden streekromans. Ik heb ze zinsnedes genoemd. Ze zijn leesbaar en brengen wonderlijke boodschappen.  

Een verpakking met een verhaal voor een man met een boodschap.

Als toegift een kijkje vanuit de ruimte naar de wereld van de aardmannen.

Duizenden foto gemaakt vanuit een sataliet die in oktober en november  2011  gemaakt zijn werden achterelkaar gemonteerd tot deze space-movie.

Earth | Time Lapse View from Space, Fly Over | NASA, ISS from Michael König on Vimeo.

">player.vimeo.com/video/32001208

 

Pallets slopen is een taai werkje. De splinters en stukken hout vliegen om je oren. Dit stuk met een roestige spijker is als uitkijkpost bezit genomen door een aardmannetje. Met een beetje buigen en wurmen past de spijker precies in het boorgat met plug.

Ook een uitkijkpost met aardman in de gevel van uw huis.  bestel in instaleer zelf;  € 17.50
 

 
Aardmannetje Aardmannetje Aardmannetje