Paperbag Schilderen

Jos van der Meulen en Lia van Leeuwen

€ 40.- s'middags van 2 tot 5. Vanaf drie personen

Zelf aan de slag in het atelier van Jos en Lia. De benedenverdieping van ons woonhuis aan de schulpweg staat alles klaar om zelf aan de slag te gaan.schildermateriaal, een canvas doek, papier. Een traditioneel schilderij gaat het niet worden. Schilderplezier staat voorop. Schilderschorten aan.

De eerste oefening is het witte vel papier kleurig vol te verven ...met een schuursponsje. alles is goed. Na de pauze demonsteert jos hoe hij deze gekleurde vellen omtovert tot zijn beroemde paperbags. Hij raakt er niet over uitgepraat.Wie wil en durft kan een handje mee helpen.

Lia inspireerd met voorbeelden uit haar eigen collectie hoe je op een heldere manier een kleurig schilderij op canvas kan maken.

Veel tijd voor ontspanning tussen door. Loop gerust even het land achter ons huis op en bezoek de kip. Heeft ze al een eitje gelegd ?

Smul van de zelfgemaakte taart. Tijdens het seizoen ; thee uit eigen tuin.

 

Workshop Tekenen Schilderen

door Lia van Leeuwen

€ 60.- van 10 tot 16.00 uur vanaf drie personen.

Een workshop tekenen en schilderen geinspireerd op je eigen beelden en associaties met behulp van mijn bezinningskaarten

 

We beginnen met koffie of thee. Dan trekt iedereen een kaart en ik vetel je de betekenis.Aan de hand daarvan ga je tekenen wat er bij je opkomt.

Dan kan je nog eens drie kaarten trekken. Die staan voor het verleden het heden en de toekomst. Je krijgt dan een idee van wat op dat moment belangrijk voor je is en vanuit dat gevoel ga je schilderen.

liavanleeuwen.nl/index.php/workshop/6-workshop-tekenenschilderen,


 

Aardmannetjes maken.

24 uur Cultuur in rotterdam. Overal iets te doen in de stad, klokje rond. Gewapend met veiligdsheid laarzen en helm ontvingen wij 40 deelnemers in de in aanbouwzijnde parkeergarage. Van de klei die is uitgegegraven om plaats te maken voor te parkeren autos maakten de deelnemers een persoonlijk aardmannetje. Rond het middernachtelijk uur werd er 10 meter onder de grond met toewijding gewerkt aan de kruispleinklei kabouter(nacht editie)

Ook voor workshops overdag komen we graag naar u toe. Is er geen mogelijkheid om ze ter plekke te bakken dan mogen de aardmannetjes mee naar het atelier waar ze in alle rust kunnen drogen om vervolgens in het houtvuur de vuurtest te doorstaan.

De deelnemers krijgen in een feestelijk pakketje hun kunstwerkje toegestuurd. Hopelijk een blij weerzien.

Meer informatie; Mail of bel even dan bespreken we de mogelijkheden.