OPDRACHTEN

Op maat gemaakte geschenken  

Graag denken we mee over hergebruik van uw restmateriaal. Voor diverse culturele instellingen en bedrijven zijn restant affiches verwerkt tot paperbag, document map.  Zelfs van  restmateriaal uit een rotterdamse bouwput wist vandermeulens atelier 750 kruispleinkleikaboutertjes te toveren.

 

FNV Congrestas van restant kunstaffiches

mei 2013. Het FNV Congres thema van oud naar nieuw was een mooie aanleiding om de stapels kunstaffiches te hergebruiken. Samen met FNV marketingmedewerker Jorinde de Wit ontwikkelden we deze papieren postman paperbag. Genoeg ruimte voor een A4 staand of liggend,permuntjes en flesje water. Een inspirerende terugkeer van oude kunstaffiches als congres tas. (foto; Sebastiaan ter Burg )

 

Heineken MiniPaperbags van Abriposters

 

April 2013 Heineken Nederland organiseert een keer per jaar de week van de duurzaamheid.  Ter inspiratie kregen 1000 medewerkers bij binnenkomst op het kantoor een pennenbakje uitgereikt gemaakt van abriposters uit het rayon 020. Hier, in 010 transformeerden we de affiches met listig handwerk tot minipaperbags. We gaven niet alleen de poster een tweede leven maar hebben het bierbakje zelfs van een ziel vorzien.; een uitholling in de bodem zodat hij goed overeind blijft in zijn nieuwe functie als buromedewerker.

 

100 Puinmannen

2011 Een rotterdams architecten buro maakt er elk jaar veel werk hun relaties rond de jaarwisseling te verrassen met een exclusief kunstwerkje. Dit jaar kon een serie van 100 vandermeulen puinman zich aansluiten in deze exclusieve reeks. Op verzoek is het model aangepast met zwaarder schoeisel zodat ze beter op hun stand punt blijven.Bovendien zijn ze nog eens verankerd met een koperen aarde draadje . Dat is dan weer om contact te houden met de aarde. In een bijsluiter kon de ontvanger  al deze inspirerende boodschappen nog eens rustig nalezen en hopelijk gebruiken in het nieuwe jaar.

 

Rotterdam Centraal  Kruispleinklei Kabouters

Een van mijn favoriete bezigheden is het verzamelen van klei uit de omgeving en kijken of je daar een aardmannetje van kunt bakken. Op uitnodiging van het project rotterdam centraal heeft vandermeulens atelier zich kunnen uitleven met klei uit de bouwput van parkeergarage kruisplein. 

750 kruispleinkleikabouters werden met de hand gevormd en gebakken met afvalhout van de bouwplaats. Samen met projectmedewerkster Dora en de huisvormgever maakten we een mooie bijsluiter met alle informatie over de garage, de kabouter en de bouw van het nieuwe centraal station in rotterdam.

 

Paperbag Office uitgeverij compress

Van drukproeven en een steunvel aan de binnenkant werd deze paperbag office (40 cm hoog)gemaakt. Het gesatineerde papier is niet bij uitstek geschikt voor de paperbag omdat het niet de plooibaarheid en sterkte bezit van het gebruikelijk billboardmateriaal van de originele paperbag. Maar met beleid is er toch een leuk zakje van te maken.

Heeft u ook restant affiches? We onderzoeken graag of er een mooie paperbag of Documentmap van te maken is. Hier alvast enkele tips;

A0 formaat (120 x 80 cm ) heeft de voorkeur.

BillBoard posters met een blauwe achterkant zijn bij uitstek geschikt voor hergebruik; oersterk en watervast.

Met A0 Abri posters zijn ook goede resultaten te behalen.

Hoeveel vellen voor een paperbag...? 

Paperbag Large    2 vellen van 120 x 80 cm Liefst billboardpapier met de blauwe achterkant

Paperbag Classic 1 vel van 120 x 80 cm Liefst BillBoard papier maar Abriposters kan ook.

Paperbag Office     1 vel van 120 x 80 of 80 x 60 cm

A4 Documentmap  1 vel van 120 x 80 cm

Voor de stevigheid worden er in het atelier nog steunvellen extra aan toegevoegd zodat de zak beter in model blijft.

 meer informatie? Mail of bel Josvandermeulen@planet.nl    06 33842503