geplaatst op 28-08-2011 | Krulkabel Fopslot

Pech, Sleuteltje kwijt van mijn kabelslot...

Nog voordat ik een nieuwe heb gekocht ontdekte ik deze listige manier van hergebruik van een krul-kabel slot van de hema. Volg de kabel  en ontdek dat deze fiets niet op slot staat.

Hergebruik; slot zonder sleutel ingewikkeld rondgefrommeld om de fietsendief te misleiden.            Locatie; wilhelminapier naast gebouw Las Palmas.   

 

Al een jaar frommel ik mijn kabelslot om het frame van mijn fiets en iets van ijzer. en al net zolang staat mijn fiets bij terugkeer braaf op me te wachten. Een beetje verwaarloosd voelt hij zich wel en inmiddels heb ik een werkend exemplaar.

 

hergebruik TIp van de dag; Ook al bent u een sleutel kwijt , het slot kan als krul-kabel-fop-slot nog tijden mee.

Nagekomen bericht 

Waarschuwing; Controleer altijd bij gebruik van het KKF-slot of uw rijwiel beschikt over een werkend achterwiel slot. Vergeet niet deze vast te zetten zoals mij overkwam. Een oplettende fietsendief constateerde een achterslot in vrij stand. En trok in een moeite de fiets uit de beugel en het fopslot stond totaal machteloos. 

Gefopt door mijn eigen slot toen ik verbijsterd naar de lege plek staarde waar die ochtend mijn rijwiel had achtergelaten.